ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 02/06/2020

2021-01-19 07:49

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Ημερομηνία:  02 Ιουνίου 2020

Συμμετέχοντες:

Από την εταιρεία

Α. Σαγιάκος, Αθ. Μυτιληναίος, Μ. Σελιάμη

Από το σωματείο

Σ. Παπαθεοχάρης, Β. Μπαλαμούτη, Γ. Αγιασσώτης, Β. Κεχαγιάς, Γ. Μακροδημήτρης,                         Ε. Μακροδημήτρη, Γ. Βαρσαμάς, Α. Χαλβατζή

 

ΘΕΜΑΤΑ:

  1. Παρουσίαση νέου HR Director
  2. Ενημέρωση για νέο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων
  3. Χρήση χειρουργικής μάσκας

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

  1. Γνωριμία Σωματείου με τον κ. Μυτιλιναίο Αθανάσιο,  HR Director της εταιρείας.

Ολιγόλεπτη περιγραφή από τους συμμετέχοντες   για τον ρόλο τους  μέσα στην εταιρεία καθώς και την μέχρι σήμερα επαγγελματική τους  πορεία .

  1. Ενημέρωση Σωματείου για τη σύσταση Ειδικής Διαπραγματευτικής Ομάδας (Ε.Δ.Ο) αναφορικά με  τη δημιουργία νέου ευρωπαϊκού συμβουλίου εργαζομένων.  Σύμφωνα με νομολογία το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο είναι αυτό που έχει την ευθύνη από μέρους των εργαζομένων για την ίδρυση, διορισμό μελών και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εργαζομένων. Για αυτό το λόγο έχει σταλεί η πρόσκληση σύστασης από την εταιρεία μαζί με το απαραίτητο υλικό στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ, το οποίο ως το πιο αντιπροσωπευτικό για την Ελλάδα θα ενημερώσει αντίστοιχα και το σωματείο του 49. Μέχρι τέλη Ιουλίου θα πρέπει να δηλωθούν τα ονόματα των εργαζομένων  (για την Ελλάδα σύνολο 8 εργαζόμενοι).  Επιβλέπον της εν λόγω  διαδικασίας έχει οριστεί ο κ. Μυτιληναίος  Αθανάσιος.
  2.  
  1. Υποχρεωτική Χρήση Μάσκας, χορήγηση 4 μασκών  ημερησίως για κάθε εργαζόμενο, κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται συνάντηση  μεταξύ της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και της διοίκησης της εταιρείας με σκοπό την παρακολούθηση των μέτρων αλλά και της νομοθεσίας, οδηγίες που δίνονται για το COVID-19 και σε άλλες εταιρείες, κοινά μέτρα για όλα τα εργοστάσια Ελλάδα και εξωτερικό.  Η Χρήση πάνινης μάσκας δεν επιτρέπεται καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αποστειρώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες. 
  • Το σωματείο επισήμανε ότι είναι δύσκολη η εργασία για τους εργαζόμενους φορώντας μάσκες όλο το οκτάωρο (επιφυλάχθηκε για την ακαταλληλότητα της συνεχούς χρήσης της μάσκας, όπως αρχικά τουλάχιστον λέγανε οι ειδικοί), επισήμανε την ανάγκη για χρήση παραπάνω από 2 μάσκες το οκτάωρο λόγω ύγρανσης τους και άρα ακαταλληλότητας τους και για έξτρα χρόνο προς αντικατάσταση τους. Επισήμανε επίσης ότι τα αποδυτήρια και οι χώροι των διαλειμμάτων είναι υπερβολικά μικροί (χρόνιο πρόβλημα) για τον αριθμό των εργαζομένων που εξυπηρετούν, πρόβλημα που λόγω των τωρινών συνθηκών γίνεται πιο αναγκαία η λύση του.
  • Η εταιρεία απάντησε ότι θα επανεξετάσουμε για περισσότερες μάσκες ημερησίως ανά εργαζόμενο, καθώς όταν υγραίνεται όντως θα πρέπει να την αλλάζουμε. Επανεξέταση για την χρήση μάσκας  μετά από 2-3 εβδομάδες.

 Εν όψη της κατάστασης που θα συνεχιστεί και από φθινόπωρο, επέκταση των κοινόχρηστων χώρων, αποδυτήρια, τουαλέτες, εστιατόριο, κιόσκια.

 

  1. Επέκταση δρομολογίων, τα δρομολόγια από Χαλκίδα να εξυπηρετούν τις περιοχές Βασιλικό-Λάμψακος-Μπούρτζι και Αρτάκη. Έχει γίνει η καταγραφή εργαζομένων  από τις εν λόγω περιοχές.  Επίσης  μας έχει δοθεί προσφορά από την  εταιρεία Λέκκα για το επιπλέον κόστος.  Θα σταλεί εκ νέου στα κεντρικά.
  • Το σωματείο επισήμανε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν αστική συγκοινωνία τα ξημερώματα και το βράδυ, πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί τώρα και στις υπόλοιπες ώρες λόγω αραίωσης των δρομολογίων. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να παίρνουν ταξί ή να επιστρατεύουν συγγενείς και γνωστούς για την μεταφορά τους στην αφετηρία των πούλμαν. Τα επιπλέον χιλιόμετρα είναι λίγα και άρα η οικονομική επιβάρυνση πρέπει να είναι μικρή.
  1. Ευπαθείς ομάδες, παραμένουν εκτός εργασίας  έως  ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση του Covid-19 (δεν υπάρχουν για κάποιο διάστημα νέα κρούσματα).
  2.  
  3. Προώθηση της θεματολογίας της τελευταίας συνάντησης με το Σωματείο στον κ. Μυτιληναίο Αθανάσιο, για ενημέρωση του, προκειμένου να οριστεί εκ νέου συνάντηση για συζήτηση τους.

 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ                                                                                              ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Τα πρακτικά σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode