ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

2024-02-22 19:28

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία τη Τετάρτη 28 Φλεβάρη που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία μας ΠΟΙΕΦΣΕΚ, απαντώντας στο κάλεσμα του συνόλου των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών της χώρας διεκδικώντας Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.

Στις 28 του Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι φοιτητές και νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Δίνουμε το παρόν στον αγώνα ώστε τίποτα να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην συγκαλυφθεί.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι το τελευταία χρόνια είμαστε αντιμέτωποι με ένα πληθωρισμό που τρέχει αθροιστικά πάνω από 11% και στα είδη πρώτης ανάγκης πολύ περισσότερο διαρκείς αυξήσεις σε ενέργεια και καύσιμα με αποτέλεσμα ο μισθός μας να τελειώνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα.

Το σωματείο μας από το καλοκαίρι έχει καταθέσει στην εταιρεία τη πρόταση του για αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους 10% και τρεις δωροεπιταγές (Χριστουγέννων-Πάσχα-Σεπτεμβρίου) των 150€, πρόταση που έχει βγει από τις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων μας, από τον συνεχόμενα αυξητικά πληθωρισμό και ακρίβεια ειδικά στα είδη βασικών αναγκών και διατροφής και από τη συνεχόμενη κερδοφορία της εταιρείας.

Η εταιρεία γυρνώντας για μια ακόμη φορά τη πλάτη στις πραγματικές μας ανάγκες μετά από μήνες εμπαιγμών και ακυρώσεων τελικά μας κατέθεσε τη πρόταση τους, που περιλαμβάνει τη μονιμοποίηση δωροεπιταγών Χριστουγέννων και Πάσχα ύψους 150 ευρώ η κάθε μία και αύξηση 3% από 1η Μάη χωρίς αναδρομικά.

Το Σωματείο μας απάντησε ότι η πρόταση τους απέχει πολύ από τη δική μας, και κυρίως δεν καλύπτει το πρόβλημα διαβίωσης των εργαζομένων από τη συνεχόμενη ακρίβεια αλλά και ακόμη περισσότερο απέχει  από τις επιθυμίες που έκφραζε η ίδια η διοίκηση στις μεταξύ μας συζητήσεις. Μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους συναδέλφους μας.

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι

Τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου με τη μαζική συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργία έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα στη διοίκηση ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για αυξήσεις που θα δίνουν λύση στα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε. Αυξήσεις που να καλύπτουν τις αλλεπάλληλες ανατιμήσεις στην ενέργεια, τα καύσιμα και την ακρίβεια στα βασικά καταναλωτικά αγαθά. Να βροντοφωνάξουμε πως

Ή Εμείς και οι Ανάγκες μας ή Αυτοί και τα κέρδη τους!

Συμμετέχουμε μαζικά στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                   ΜΑΚΡΟΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode