ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

2024-03-29 19:42

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συναδέλφισες - Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 28/03/2024 ολοκληρώθηκε η συνάντηση με την εταιρεία με κύριο θέμα τις μισθολογικές αυξήσεις για το 2024.

Η πρόταση της διοίκησης ήταν  4% αύξηση από τον Ιούνιο, χωρίς αναδρομική ισχύ  και 2  δωροεπιταγές για Πάσχα και Χριστούγεννα 150€, μόνιμες από αυτό το Πάσχα και για κάθε χρόνο. Μετά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις μας που περιείχαν εμπεριστατωμένα τους λόγους που αυτή η πρόταση δεν καλύπτει τους εργαζόμενους και την έντονη διαμαρτυρία μας αύξησαν το ποσοστό σε 4,5%.

Η διοίκηση έντεχνα και κατά το δοκούν χρησιμοποίησε την πρόβλεψη κλεισίματος του ετήσιου πληθωρισμού στο 3,5%, αγνόησε τον συνεχή τα τελευταία χρόνια αθροιστικό πληθωρισμό και τον ιδιαίτερα υψηλό στα είδη βασικών αναγκών που ροκανίζουν καθημερινά το μισθό μας και τελειώνει πριν κλείσει ο μήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά «για τα τρόφιμα να διαμαρτυρηθείτε στην κυβέρνηση». Μάλιστα ανέφερε ότι η μέση αύξηση στους μισθούς μας από τα προηγούμενα χρόνια είναι στο 15%, ένα νούμερο που μόνο από τη φαντασία τους έχει βγει ή συνυπολογίζουν και τους μισθούς των διευθυντών και ανώτερων στελεχών και τα αυξημένα έξοδα για συμβούλους, όπως καταγράφουν στον ισολογισμό τους. Αυτό που έχει επίσης ενδιαφέρον στους ισολογισμούς τους είναι ότι το μισθολογικό κόστος της εταιρείας τις χρονιές 2020 έως 2022 έχει μειωθεί κατά 3,31% ενώ τις ίδιες χρονιές η ΦΑΜΑΡ έχει διαρκώς κερδοφορία όπως σας έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας.

Φυσικά το σωματείο μας αντέδρασε επεσήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει πάρει τα προηγούμενα χρόνια 2 αυξήσεις από 1% και την περσινή αύξηση 4% που κάλυπτε και τον προπέρσινο χρόνο…. Επίσης τους θυμίσαμε ότι για 10 χρόνια δεν είχε δοθεί καμία αύξηση στους μισθούς μας τη στιγμή που από το 2012 έως σήμερα τα προϊόντα αυξάνονταν και σε καμμιά περίπτωση η αύξηση που δόθηκε πέρσι δεν κάλυπτε τις μειώσεις της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας. Οι πραγματικές αυξήσεις σε λάδι τρόφιμα καύσιμα είναι πολύ ψηλότερα από το 3,5%.

Ακόμα και το δικό τους επιχείρημά δεν έχει βάση, ότι δηλαδή η αύξηση που προτείνουν καλύπτει το προβλεπόμενο πληθωρισμό για το 2024 μιας και έχει ισχύ από τον Ιούνιο άρα στο σύνολο του έτους είναι 2,25%.

Συνάδελφοι φυσικά απαντήσαμε αρνητικά στη πρόταση της εταιρείας.

Την πιο εμφατική απάντηση θα τη δώσουμε όμως όλοι μαζί με τη καθολική συμμετοχή στις ΔΙΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ που προκήρυξε το σωματείο μας για τη Τετάρτη 3 Απριλίου, με τη συμμετοχή μας στην απεργία της ΓΣΕΕ για τις 17 Απριλίου με αίτημα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΎΣ ΜΑΣ, και σε οποιαδήποτε κινητοποίηση προκύψει. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αναγκαστεί η διοίκηση να σταθεί με σοβαρότητα απέναντι στα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf