ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

2024-04-28 20:00

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

 

Συνάδελφοι,

ακολουθεί μια ανακοίνωση λίγο διαφορετική.

Μετά από τις προτροπές τις διοίκησης να μην κακολογούμε την εταιρεία, εμείς ακολουθούμε τις συμβουλές της. Γιατί εξάλλου η διοίκηση κάνει τα πάντα για μας… Ας τα θυμηθούμε.

  1.  Βαφτίζει τα δεδουλευμένα του Σαββάτου και της Κυριακής ως “Παροχή” και μας τα δίνει 2 μήνες μετά.
  2. Στο Τμήμα Καλλυντικών, βαφτίζει τους παραγωγούς “ζυγιστές”, αφού θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι μετά από χρόνια δουλειάς  δεν δικαιούνται ειδικότητα, αλλά μπορούν να τους μετακινουν σε όποια θέση και όποιο εργοστάσιο θέλουν.
  3. Στο Τμήμα Επικόλλησης,  λειτουργώντας εκδικητικά, αλλάζει βάρδιες σε εργαζόμενους σε λογική επίπληξης για ασήμαντη αφορμή, με μοναδικό σκοπό να τους σπάσει το ηθικό και να μη μιλάνε στο σωματείο.
  4. Στο Τμήμα Κίνησης στην απογευματινή βάρδια  οι συνάδελφοί μας είναι αναγκασμένοι να εργάζονται διαρκώς εντεκαωρα με την απειλή της απόλυσης, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Ας συζητήσουμε τώρα το θέμα των αυξήσεών μας. Ας ρίξουμε το μεγάλο χαρτί.

Η διοίκηση, με μοναδικό γνώμονα την “δική μας ευημερία”, αποφάσισε να σταματήσει τη διαπραγμάτευση και εμμένει στην τελευταία της πρόταση αυξήσεων 4,5% από τον Ιούνιο, χωρίς αναδρομικά!  Όπως αναφέρει, η αύξηση είναι 1% πάνω από τη πρόβλεψη πληθωρισμού του έτους που θα είναι 3,5%. Η θέση της διοικησης είναι ανυπόστατη. Η αύξηση του Ιουνίου, άρα για το μισό έτος αναλογεί ετησιοποιημένα κάτω του 2,25%. Οι δε πραγματικές αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης σε τρόφιμα και καύσιμα είναι πάνω από 20% . Ας θυμηθούμε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι στη ΦΑΜΑΡ, έχοντας να πάρουν αύξηση από το 2012 πλην της περσινής, βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να  έχει πέσει στο μισό.

Συνάδελφοι,

Ούτε η εξαπάτηση, ούτε η υποβάθμιση μας αξίζουν! Ας προχωρήσουμε μαζί στις επόμενες δράσεις!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                    

       ΒΑΡΣΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                       ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Κατεβάστε την ανακοίνωση σε pdf

 

Πίσω

Επαφή

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΑΜΑΡ

Μ. Φριζή 10 - ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΥΒΟΙΑΣ - 34100

48ο χιλ. Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΛΑΜΙΑΣ, ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6944603856

Σωματείο Εργατουπαλλήλων ΦΑΜΑΡ

Υλοποιήθηκε από Webnode